CAO Metaal en Techniek/Installatietechniek

De cao Technisch Installatiebedrijf geldt voor alle werknemers binnen de metaal- en techniekbranche. Deze cao valt onder de sector Metaal en Techniek. Naast het installatiebedrijf, vallen ook de goud- en zilversmeden, het carrosseriebedrijf, het metaalbewerkingsbedrijf en het isolatiebedrijf onder deze sector.

CAO Gespecialiseerde detailhandel in bloemen en planten

Deze cao heeft betrekking op de gespecialiseerde detailhandel in bloemen en planten. Daaronder worden de ondernemingen verstaan waarvan meer dan 50% van de totale omzet bestaat uit de verkoop en/of aflevering van bloemen, planten en/of arrangementen aan de eindgebruiker.

CAO Retail non food

De naam van de cao zegt het eigenlijk al. De cao Retail Non-Food is van toepassing op heel veel winkels en webshops in de Non-Food. Parfumerieën, juweliers, mode, sport, schoenen, tuincentra, wonen. In de cao staan alle afspraken die zijn gemaakt over loon, toeslagen, werktijden, vakantie en alle andere zaken die met betrekking tot arbeidsvoorwaarden.

CAO Hoveniers

De cao Hoveniersbedrijf is van toepassing op alle werknemers werkzaam bij een hoveniers- of groenvoorzienersbedrijf. Als werknemer bij een hoveniersbedrijf houd je je bezig met het onderhouden van tuinen, parken, plantsoenen, groenstroken, terreinen en begraafplaatsen. Je maait, plant, snoeit of bemest alleen of samen met andere hoveniers groenvoorzieningen of je legt paden en straatjes aan. In de cao staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.

CAO Groothandel in Groenten en Fruit

In de cao van Groenten en Fruit Groothandel vind je afspraken over loon, toeslagen, werktijden, overwerk, vakantie en pensioen.

CAO Horeca

De sector waar GASTVRIJHEID met hoofdletters moet worden gespeld, want iedereen die werkt in een bar, lunchroom, restaurant of hotel weet dat de horeca draait om gastvrijheid. De horeca medewerkers brengen deze gastvrijheid. Dat maakt het extra belangrijk dat zij zelf ook gastvrij worden ontvangen en behandeld door hun werkgever. Goede arbeidsvoorwaarden zijn een belangrijke investering in de horeca. De arbeidsvoorwaarden staan in deze cao Horeca.

CAO Technische Groothandel

In de cao technische groothandel lees je de meest actuele afspraken over salaris, werktijden, werkomstandigheden, verlofregelingen, veilig en gezond werken bij een technische groothandel.

CAO Groen, Grond en Infrastructuur GGI  (voorheen LEO)

De cao Groen, Grond en Infrastructuur (GGI) is van toepassing op een onderneming waarin de activiteiten overwegend bestaan uit het met, aan of door machines en/of werktuigen voor derden verrichten van: landbouwambachten-werkzaamheden; cultuurtechnische werkzaamheden; meststoffenwerkzaamheden.

Deze cao maakt deel uit van de cao’s onder de sector Land en tuinbouw waar Colland een belangrijk overkoepelend orgaan is. De cao staat bekend als Loonwerk of Landbouwmachine exploiterende ondernemingen (LEO)

CAO Bouw en infra

De cao Bouw en Infra is een grote cao die ook een leidraad is voor andere cao’s. Samen bestrijken ze de arbeidsvoorwaarden van werknemers in binnen- en buitendienst die huizen en kantoren bouwen. Maar ook bijvoorbeeld wegen en waterwegen aanleggen. In de cao Bouw en Infra staan afspraken over vakantiedagen, salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, pensioen en veilig en gezond werken.

Meer weten?